Examinering Online(Distans), Förarintyg, 27/6-2022 AB

Examinationen genomförs via videolänk på Teams och provet skrivs i Google Forms. Allting görs online och du behöver inte installera någon särskild mjukvara för att kunna göra provet.

Kostnaden för provet är 625 kr som swishas enligt särskild instruktion inför provet.

 

Provet börjar med en genomgång på 10-15 minuter, därefter är provtiden 1,5 h. 

Vi startar med en genomgång då examensförrättaren kommer vilja se ett id i form av ett körkort, godkänt id-kort eller pass. Om du inte vill eller kan visa ditt id i kameran (alla kommer att se), kommer det finnas möjlighet att skicka in en bild av en id-handling via email.

 

Materiel du behöver vid förhörstillfället:

– giltig legitimation

– övningssjökort 616 (ostkusten) eller 931 (västkusten)

– bestick (passare, transportör, linjal)

– penna & suddgummi

– dator med fungerande separat webbkamera (riktad så att både du själv och hela din arbetsyta kan ses i bilden) & mikrofon.  

 

Provet:

Vi kommer använda Teams och du behöver kunna ha både ljud och bild på under hela provet. 

Du behöver ha tillgång till en dator/padda för att skriva själva provet online och en separat webbkamera för att visa din arbetsyta inklusive datorn/paddan enligt ovan. Om du inte har en separat webbkamera till din dator kan du som ett alternativ använda en padda eller mobiltelefon så att någon av dessa kan fungera som kamera. 

Inför provet kommer du att få en länk till Teams och när vi startat kommer du att få en länk till Google Forms och själva provet. De första frågorna kommer vara att fylla i din emailadress, ditt för och efternamn, samt ditt personnummer.

 

Tänk på att om ni är flera i samma sällskap som skall skriva provet så behöver ni sitta i olika rum (dvs. ni behöver ha varsitt sjökort och uppsättning bestick samt dator med kamera enligt ovan).

 

Provet rättas vanligen direkt och normalt får du resultatet inom en dag.

 

Har du klarat provet kommer instruktioner om hur du beställer ett intyg. 

 

Har du inte klarat provet (poänggränserna kommer att anges på provet) så kommer du få möjlighet att gå igenom provet i ett separat Teamsmöte under förutsättning att du ligger över de gränser för att få lov att förtydliga dina svar muntligt. Dina förtydliganden kan hjälpa dig att få rätt på de frågor du inte klarat, under förutsättning att det är korrekta svar. Ligger du inte inom gänsen för att få förtydliga dina svar så får du enkort redogörelse för vad du behöver läsa på mer inför ett omprov. 

 

För tekniska detaljfrågor hänvisas till anders@navxam.se

Datum

27 jun 2022
Expired!

Tid

19:00

Kostnad

625.00kr

Utbildning / Examination

Examinationer

Plats

Online

Arrangör

Anders Brödje
Telefon
070-7237104
E-post
anders@navxam.se