Handhavande Snabba Fartyg (HSF) 18-20/5 -2023, Ekerö

HANDHAVANDE AV SNABBA FARTYG

Handhavande av snabba fartyg är en utbildning för att bli behörig för att köra snabba fartyg i kommersiell trafik. Om fartyget kan gå i 35 knop eller mer måste befälhavaren inneha certifikat för snabba fartyg. Om båten kan gå i 45 knop eller mer skall besättningen bestå av två personer som båda innehar certifikat för snabba fartyg. Certifikat söks hos Transportstyrelsen efter att du genomfört en kurs med godkänt resultat.

HSF utbildningen genomförs på tre intensiva dagar med en övernattning i skärgården eller på fyra kursdagar fördelade både dagtid och kvällstid. Inträdeskravet är Fartygsbefäl klass 8 samt ett giltigt läkarintyg. Större delen av kursen utgörs av praktik i olika typer av snabba båtar. Vi använder Ribbåt för den optiska navigationen och en Alukin för mörker- och radarmomenten. Vi genomförs kurser i små grupper med max fyra deltagare per instruktör och båt. Kursen avslutas med både ett teoretiskt och ett praktiskt prov.

Addwater driver även rederi bestående av ribbåtar och erbjuder ribcharter i Stockholms skärgård och Mälaren. Genom att både vara arrangör av HSF kurser och erbjuda ribbåtscharter har vi synnerligen goda erfarenheter av vad du behöver lära dig under kursen för att bli en bra ribbåtsförare.

Huvudinstruktör för kursen är Kjell Johansson som också är författare till kurslitteraturen. Boken heter Handhavande av snabba fartyg och ges ut av Jure Förlag. Givetvis ingår boken i kursavgiften.

 

 

Mer info om kursen Handhavande av snabba fartyg – HSF

Inträdeskrav:
Fartygsbefäl klass VIII samt ett giltigt läkarintyg för sjöpersonal.

Förkunskaper:
Fartygsbefäl klass VIII eller Skepparexamen med kompletteringar i radar, brandsäkerhet och passagerarsäkerhet.

Examination:
Teoretisk och praktisk examination.

Kursintyg:
Ditt resultat redovisas i sjömansregistret.

The ticket sales has ended!

Datum

18 maj 2023
Expired!

Tid

08:00 - 18:00

Kostnad

15,000.00kr

Utbildning / Examination

Examinationer,
Utbildningar

Plats

Jungfrusunds Marina
Ekerö

Arrangör

Addwater
Telefon
08 715 1175
E-post
info@adwater.se