Förarintygskurs , GRATIS för barn och ungdom mellan 12-18 år, Värmdö, Stockholm 4-5/5-2024

FÖR DIG MELLAN 12-18 ÅR ÄR DENNA KURS HELT GRATIS. Detta är ett samarbete mellan Värmdö kommun , Stiftelsen Kobben och NavX Marine AB för att utbilda barn och ungdom i navigation.

Förarintyget är för dig som vill lära dig grunderna i hur att navigera , manövrera och det mesta om sjövett och bestämmelser på sjön.

Vi går igenom grunderna i sjökortet, dom verktyg vi använder för att arbeta i sjökortet, väjningsregler och sjösäkerhet.

Vi går igenom hur man navigerar inomskärs på dagen, vem som väjer för vem och vad man ska tänka på för att alla på sjön ska vara glada och säkra. Vi tittar på tekniska hjälpmedel som plottrar, appar och ekolod. Vi går igenom lite sjukvård och sjösäkerhet för att du ska känna dig säker på sjön. Vi pratar även lite om skärgårdsväder.

Förarintyget ger dig ofta rabatt på din försäkring. Många båtklubbar har ett krav på nautisk kompetens, då är förarintyget ditt bevis för att du har det. Är du sugen på att hyra en båt utomlands krävs oftast minst förarintyg.
Kursinnehåll:
• Sjökortsanvändning, papper såväl som elektronik
• Utmärkning i svenska vatten, Prickar, fyrar, sjömärken
• Hjälpmedel ombord, kompass, logg, lod, elektronik, olika appar
• Navigering, kursutläggning, krysspejling, missvisning, deviation
• Väjningsregler, internationella sjövägsregler
• Säkerhet, vad tänka på, hur agera samt hjälpmedel och tips och trix
• Sjömanskap, knopar, tilläggning, ankring, omdöme
• Lanternföring
• Väder, Miljö, Sjukvård

Upplägg för kursen

Tid och plats
Vi genomför kursen i Värmdöhallen (Hemmesta) på Värmdö. Lokalen ligger på ovanvåningen i Värmdö sporthall, vi börjar kursen kl 09.00 och slutar vid kl 15 på lördagen och  börjar kl 10 och slutar ca kl 17 på söndagen

Litteratur
I litteratur paketet ingår lärobok, övningsbok, övningskörkort och alla verktyg du behöver. Priset för Litteraturpaketet är 535 kronor och kan beställas i samband med att du bokar in dig på kursen. Om du inte vill köpa paketet så finns det att låna på plats.

Mat
Då vi kommer att ha max 30 min lunchrast så kommer det att finnas ost och skinkfrallor samt dricka att köpa på plats.

Examination
Examinationen genomförs i direkt anslutning till kursens avslutning för de som vill,  Minimum ålder för examination är 12 år, Avgiften är 625 kr för examinationen och den betalas direkt till examinatorn vid provtillfället per swish. Detta ingår inte i gratiserbjudandet då det är en extern examinator som kommer för det aktuella tillfället.

Du behöver ha med dig följande (eller låna alternativt köpa på plats):

– Sjökort 616

-Passare

-Transportör

följande måste du ta med dig själv

-Penna, Suddgummi

-Kladdpapper

-Legitimation (tex Körkort, ID-kort, Pass)

Kostnad för kursen

Kostnad för kursen är 1.690 kr och den kommer att faktureras dig per e-post innan kursstart. (gäller ej barn och ungdom mellan 12-18 år)
Litteraturpaket om 535 kr tillkommer för de som vill köpa detta  , barn/ungdom mellan 12-18 år kan låna kostnadsfritt.. I Litteraturpaketet ingår Läroboken “Båtkörkortet”, Övningssjökort 616, Passare samt 2 st Transportörer.

Examinationskostnaden om 625 kr enligt ovan tillkommer och då den betalas till extern examinator är den inte kostnadsfri.

Har du frågor om kursen är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Boka din plats nu

0
Tillgängliga Platser: 20
Detta är redan fullbokat. Välj ett annat datum eller kontakta oss för mer information.
Orter:

Datum

04 maj 2024

Tid

09:00 - 16:00

Kostnad

Kostnadsfri

Utbildning / Examination

Utbildningar

Plats

Värmdö Sporthall
Hemmesta

Arrangör

NavX Marine
Telefon
0732020001
E-post
info@navx.se
BOKA