VHF/SRC kurs, Bromma, Stockholm 21/2-2024

En snabb kommunikation med båtar i närområdet minskar risken för problem och kan ibland också rädda liv.

För att få använda en VHF-radio måste du ha ett VHF-certifikat och den måste vara registrerad hos Post & Telestyrelsen. VHF-certifikat är ofta ett krav om du vill hyra en båt. VHF-certifikat tagna före 1999 är inte längre godkända då reglerna gjordes om år 2000.

På kursen går vi igenom hur en VHF-radio fungerar och täckningsområde. Vi tittar på DSC och andra nödhjälpmedel som är kopplade till VHF systemet. Vi går igenom hur anrop sker till olika mottagare. Hur man gör olika nödanrop. Kursen tar ca 4 timmar och är ofta förlagd på en kväll. Du kan sedan skriva provet hos NFB någon dag senare om du bokar upp det hos NavX. VHF provet kostar 625:- plus den blå boken om du inte har den.

Litteratur

I litteraturpaketet ingår lärobok. Litteraturpaketet ingår i VHF-SRC kursen.

Mat

I kursavgiften ingår kaffe och lättare tilltugg under kursdagen. Ofta finns micro för medhavd middag. Annars brukar läraren styra upp en mat beställning för dom som vill.

Examination

Examinationen genomförs på olika platser och kan även göras online. Vi samarbetar med NavX som är godkända av NFB. Avgiften är 625 kr för examinationen sen tillkommer intygskortet för 150 kr som du kan beställa 2 veckor efter examinationen. Du behöver ha med dig detta till provet.

  • Penna
  • Suddgummi
  • Legitimation (tex Körkort, ID-kort, Pass)
  • Intyg om praktiskt prov.

Vi rekommenderar att du genomför examinationen inom 2 veckor efter genomförd kurs.

Har du frågor om kursen är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Datum

21 feb 2024
Expired!

Tid

17:00 - 21:00

Kostnad

695.00kr

Utbildning / Examination

Utbildningar

Plats

Alvik
Gaddr, Gustavslundsvägen 139 (5tr)

Arrangör

Sjölotsen