Kustskepparintyg

Nu när du läst in dig på Kustskepparintyget är det snart dags för examinationen, den kallas för Förhör hos NfB, Nämnden för Båtlivsutbildning.

Förhöret bokar du med hjälp av knappen nedan som tar dig vidare så du kan välja tid och plats.

Förhöret tar 2 timmar och består av 74 frågor i 7 separata avsnitt som du besvarar genom skrivna svar (inte flervalsfrågor).
Kravet för att få godkänt är 75% godkända svar men även 75% godkända svar i varje avsnitt, du kan alltså inte skriva 100% i ett avsnitt men bara 50% i ett annat för att få godkänt . 

Till förhöret behöver du ha med dig följande:
-Passare
-Transportör
-Miniräknare
-Sjökort 61
-Penna
-Suddgummi
-Kladdpapper
-Legitimation (tex Körkort, ID-kort, Pass)
-Intygsbok  med instämplat Förarintyg.
-Båtpraktik (dager) antingen instämplat i intygsbok eller som separat intyg på denna intygsblankett. se även kunskapskrav
Avgiften för Förhöret är från och med 2020  500 kr.

Avgiften för Förhöret är från och med 2020, 500 kr. Om du behöver intygsbok (vilket du normalt har redan om du skall ta Kustskepparintyg) så tillkommer 50 kr.

Från och med 1 september har Nämnden för båtlivsutbildning beslutat att höja avgiften till 625 kr för provet och 65 kr för intygsboken. 

Avgiften är inklusive moms och betalas på plats med hjälp av Swish till vårt företagsnummer. Har du inte Swish så går det bra med kontant betalning. 

Länk till NfB:s kunskapskrav för Kustskepparintyg

Länk till Frågefördelning Kustskepparintygsprov