Om oss

Vi är specialiserade på förhör,tentamens och examinationer. Vi utför dessa hos våra samarbetspartners runtom i Stockholmsområdet.

Vi genomför även skräddarsydda lösningar med båtcoaching, uppdragsutbildningar och även förhör på distans hos utländska ambassader, konsulat och lärosäten. 

Då vissa av våra kunder har det lättare med engelska än svenska så genomför vi även Förarintyg-, Kustskepparintyg- samt SRC-förhör på engelska. Och om behovet finns kan vi lösa det på vissa andra språk också.

Vi är ett flertal olika förhörsförrättare och examinatorer med stor erfarenhet från Marinen, Handelsflottan och från Fritidsbåtslivet , vad som gör gemensamt utöver båtintresset är att alla har en bakgrund som lärare i aktuellt ämne..

Jag som driver NavXam heter Ola Kvarnström, är 55 år gammal och boendes på Värmdö, jag arbetar till vardags i Marinen där jag utöver att vara Fartygschef på olika Trängfartyg sysslar med bl.a.navigationsutbildning. 

I NavXam rollen så rycker jag då och då in i rollen som båtcoach och kör även hen del utbildningar, förarintyg, Kustskeppparintyg och radioutbildningar, både för SRC och ROC, är även instruktör i Handhavande Snabba Fartyg (HSF).

Tidigare har jag drivit eget med bland annat RIB-båts verksamhet och annan sjörelaterad utbildning.
Mellan 2005-2012 arbetade jag som kanslichef för Nämnden för Båtlivsutbildning.
Förhörsförrättare åt NfB har jag varit mellan 2005-2021 och Examinator hos Chalmers sedan 2019.

 

 

NavX driver även följande webshopar och websidor; www.plastidip.se www.plastidip.no www.navx.se www.britalianracing.se www.steelseal.se www.norra-cypern.se