Förarintygskurs, Värmdö, Stockholm 20-21/4-2024

Förarintyget är för dig som vill lära dig grunderna i hur att navigera , manövrera och det mesta om sjövett och bestämmelser på sjön.

Vi går igenom grunderna i sjökortet, dom verktyg vi använder för att arbeta i sjökortet, väjningsregler och sjösäkerhet.

Vi går igenom hur man navigerar inomskärs på dagen, vem som väjer för vem och vad man ska tänka på för att alla på sjön ska vara glada och säkra. Vi tittar på tekniska hjälpmedel som plottrar, appar och ekolod. Vi går igenom lite sjukvård och sjösäkerhet för att du ska känna dig säker på sjön. Vi pratar även lite om skärgårdsväder.

Förarintyget ger dig ofta rabatt på din försäkring. Många båtklubbar har ett krav på nautisk kompetens, då är förarintyget ditt bevis för att du har det. Är du sugen på att hyra en båt utomlands krävs oftast minst förarintyg.
Vill du inte ta ett förarintyg efter genomförd utbildning så kommer du ändå få ett intyg över dina nyförvärvade nautiska kunskaper efter genomförd utbildning som i många fall duger gott till att bevisa din nautiska kompetens för båtklubbar och försäkringsbolag.
Kursinnehåll:
• Sjökortsanvändning, papper såväl som elektronik
• Utmärkning i svenska vatten, Prickar, fyrar, sjömärken
• Hjälpmedel ombord, kompass, logg, lod, elektronik, olika appar
• Navigering, kursutläggning, krysspejling, missvisning, deviation
• Väjningsregler, internationella sjövägsregler
• Säkerhet, vad tänka på, hur agera samt hjälpmedel och tips och trix
• Sjömanskap, knopar, tilläggning, ankring, omdöme
• Lanternföring
• Väder, Miljö, Sjukvård

Upplägg för kursen

Tid och plats
Vi genomför kursen i Båtmagnetens lokaler på Värmdö. Båtmagneten ligger i Magneberg strax bortanför Hemmesta Vägskäl , vi börjar kursen kl 09.00

Litteratur
I litteratur paketet ingår lärobok, övningsbok, övningskörkort och alla verktyg du behöver. Priset för Litteraturpaketet är 535 kronor och kan beställas i samband med att du bokar in dig på kursen.

Mat
I kursavgiften ingår kaffe och lättare tilltugg under kursdagarna. I direkt närhet till lokalen finns det en lunchrestaurang.

Examination
Examinationen genomförs i direkt anslutning till kursens avslutning,  Minimum ålder för examination är 12 år, Avgiften är 625 kr för examinationen och den betalas direkt till examinatorn vid provtillfället per swish.

Du behöver ha med dig följande (som du kan beställa i samband med bokningen ):

– Sjökort 616

-Passare

-Transportör

följande måste du ta med dig själv

-Penna, Suddgummi

-Kladdpapper

-Legitimation (tex Körkort, ID-kort, Pass)

Kostnad för kursen

Kostnad för kursen är 1.690 kr och den kommer att faktureras dig per e-post innan kursstart. (gäller ej barn och ungdom mellan 12-18 år)
Litteraturpaket om 535 kr tillkommer för de som behöver detta  , även detta är gratis för barn/ungdom mellan 12-18 år.. I Litteraturpaketet ingår Läroboken “Båtkörkortet”, Övningssjökort 616, Passare samt 2 st Transportörer.

Examinationskostnaden om 625 kr enligt ovan tillkommer och då den betalas till extern examinator är den inte gratis för barn och ungdom såsom själva kursen är för er..

Har du frågor om kursen är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Boka din plats nu

1690 kr
Tillgängliga Platser: 17
Detta är redan fullbokat. Välj ett annat datum eller kontakta oss för mer information.
Orter:

Datum

20 apr 2024

Tid

09:00 - 16:00

Kostnad

1,690.00kr

Utbildning / Examination

Utbildningar

Plats

Värmdö Sporthall
Hemmesta

Arrangör

NavX Marine
Telefon
0732020001
E-post
info@navx.se
BOKA